Ajatar

Ajattaren tarina

Ajattaren tarina on hieno ja olemme ylpeitä siitä! Toivomme, että Ajatar on tuonut myös Sinulle iloa, lämpöä sekä kivoja muistoja elämääsi!

67 vuotta on kunnioitettava ikä naisen elämässä. Vuonna 1952 syntynyt Ajatar on avannut ovensa Helsingin Olympiakesään. Nähnyt naisen irtautumisen kotiäidin roolista, tasa-arvoistumisen, itsenäistymisen, vahvistumisen ja kukoistuksen. Ajatar on ollut osa tätä tarinaa.

Ajattaren oma tarina on nyt loppunut. Uudet vuokraehdot eivät mahdollistaneet enää liiketoiminnan jatkamista nykyisellä paikalla. Sijainti Forumissa on ollut tärkeä osa Ajattaren identiteettiä, sillä Ajatar on tehnyt myös Forumia tunnetuksi ”Ajatar on Forumissa” –jinglellään. Siksi muutto toiseen osoitteeseen ei ollut mielekäs.

Vaatevähittäiskaupassa on käynnissä iso rakennemuutos, joka koettelee erityisesti multibrand-liikkeitä. Haasteena ovat myös leudot talvet ja kuluttajakäyttäytymisen muutos, joka suosii edullisempia fast fashion –tuotteita.

Kaikki yllä mainittu vaikutti siihen, että päätimme lopettaa Ajattaren liiketoiminnan.

Aloitimme loppuunmyynnin 12.9.2018 ja jatkoimme sitä vuokrasopimuksen loppuun saakka. Ajatar sulki ovensa 27.3.2019. klo 21. Sydämellinen kiitos 67 upeasta vuodesta!

*********************************

Takki on tärkeä ostos. Se antaa ensivaikutelman. Ei ole yhdentekevää, minkä näköisenä astuu ulos ovesta. Oikea takki saa naisen säteilemään ja ryhdin paranemaan. Meillä Ajattaressa on ollut intohimo tehdä jokaisesta naisesta kaunis.

”La bella figura”, kuten italialaiset sanovat, kuvaa parhaiten Ajattaren takkifilosofiaa. Vapaasti käännettynä kysymys on kokonaisuudesta, jossa tuodaan esiin naisen parhaita puolia ja täydennetään kantajansa persoonallisuutta. Kysymys on täydellisestä leikkauksesta tuotteissa, huolellinen valmistustapa, oikeat mittasuhteet ja materiaalit. Tuloksena on kokonaisuus, jossa mikään ei hyppää silmille, vaan kaikki näyttää sopusuhtaiselta ja kauniilta.

Ajattaressa on yhdistynyt vankka ammattitaito ja intohimo vuodesta 1952 saakka: olemme tunteneet takit, niiden materiaalit, takkien valmistajat ja tavat tehdä takkeja.

Näiden asioiden puolesta olemme taistelleet:

  • Kauneus: olemme halunneet myydä takkeja, jotka tekevät naisen kauniiksi. Olemme halunneet, että jokainen nainen voi löytää Ajattaresta sellaisen takin, joka korostaa hänen hyviä puoliaan ja joka saa hänet säteilemään.
  • Naisellisuus: rohkeutta olla nainen ja näyttää se.
  • Laatu: olemme valinneet Ajattaren takit vain maailman parhailta valmistajilta ja tärkeimmiltä merkeiltä.
  • Yksilöllisyys: takit ovat olleet ”käsinpoimittuja”, valittu tuhansista vaihtoehdoista. Suurin osa takeista sellaisia, mitä ei ole muualta löytänyt.
  • Palvelu: monet myyjistämme ovat olleet pitkään alalla, tunteneet takit, niiden valmistajat, materiaalit ja niiden hoidon kokemuksen ja koulutuksen perusteella. Olemme ylläpitäneet jatkuvasti myyjiemme ammattitaitoa erilaisin kurssein (materiaaleista, väreistä, pukeutumisesta jne.).
  • Valikoiman laajuus: olemme olleet takkikauppa isolla T:llä, oikea takkitaivas; meillä oli niitä paljon.
  • Joustavat maksuehdot: kaunis ja laadukas takki ei ole vaatinut paksua lompakkoa. Ajattaressa on ollut mahdollisuus ostaa korottomasti osamaksulla.

Huhtikuussa 2019

Sari Ihatsu
Toimitusjohtaja